Kuře na červeném víněKuřecí maso dušené na červeném víně se slaninou, šalotkou,žampiony a kořenímČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1071 / 1 porce Kalorie: 253 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuře: 1 ks (velké, porcované na 8 dílů) Slanina anglická: 125 g (nakrájená na nudličky) Žampiony: 250 g (drobné) Cibule šalotka: 8 ks Vývar kuřecí: 300 ml Víno červené: 300 ml Chléb pšeničný: 4 ks (krajíce) Petrželová nať: 3 polévkové lžíce (nasekaná) Máslo: 30 g Mouka hladká: 30 g Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Olej slunečnicový: 1 polévková lžíce Tymián: 0.5 kávové lžičky Bobkový list: 2 ks Sůl Potřebujete náčiní: Velký kastrol Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpustíme v oleji máslo, do kterého vložíme osolené porce kuřete. Z obou stran je ca. 10 minut opékáme. Krok 2: Maso vyjmeme a necháme okapat, nejlépe na papírovém ubrousku. Krok 3: Z kastrolu odebereme přebytečný tuk, do šťávy přidáme slaninu, šalotku, žampiony a zprudka opečeme. Poté vše vyjmeme a necháme okapat. Krok 4: Do kastrolu přisypeme mouku, kterou za stálého míchání 3-5 minut pražíme. Přilijeme vývar, pak víno, rozmícháme dohladka a provaříme. Krok 5: Všechny předvařené suroviny vrátíme do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať, česnek a osolíme. Krok 6: Přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme pod pokličkou až je kuře měkké, ca. 50 minut, nejlépe v troubě. Krok 7: Krajíce chleba nakrájíme a opečeme. Krok 8: Hotové kuře ozdobíme petrželovou natí a podáváme s opečeným chlebem. |