Krůtí závitkyKrůtí závitky plněné mletým masem, šalotkou a žapiony, obalené ve slanině a restované na bílém víněČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 313 / 1 porce Kalorie: 140 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Víno bílé suché: 300 ml Žampiony: 200 g (očištěné, nakrájené nadrobno) Vepřové mleté maso: 200 g Cibule šalotka: 3 ks (jemně nasekaná) Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Máslo: 30 g Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce Maso krůtí: 4 ks (plátky) Slanina anglická: 4 ks (plátky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Kastrol Palička na maso |
Postup přípravy: Krok 1: Krůtí plátky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Na pánvi rozpustíme část másla a osmažíme na něm šalotku a žampiony. Krok 3: Mleté maso vložíme do mísy, přidáme k němu šalotku a žampiony, rajský protlak a petrželku. Směs promícháme, opepříme a osolíme. Krok 4: Na každý plátek masa položíme čtvrtinu masové směsi a plátky svineme. Závitky zabalíme do plátků slaniny a převážeme nití nebo sepneme jehlou. Krok 5: Na zbytku másla v kastrolu závitky dozlatova osmahneme ze všech stran, podlijeme vínem a dusíme asi 25 minut pod pokličkou. Krok 6: Závitky servírujeme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou. |