Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Asijská kuchyně : Jednoduchý :

Krůtí maso se švestkami

Směs restovaného krůtího masa dušeného s cibulí, česnekem, kořením, švestkami a mandlemi


Čas přípravy: 120 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 405 / 1 porce
Kalorie: 112 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Krůtí maso se švestkami: Směs restovaného krůtího masa dušeného s cibulí, česnekem, kořením, švestkami a mandlemi


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Krůtí maso se švestkami

Potřebujete potraviny:
Maso krůtí: 1200 g (nakrájené na kousky)
Švestky sušené: 500 g (vypeckované)
Rajčata: 2 ks (nakrájená)
Mandle: 150 g (nasekané)
Olej olivový: 4 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené)
Koriandr: 1 kávová lžička (semínka)
Kmín římský: 1 kávová lžička
Skořice: 1 ks (celý svitek)
Cibule: 3 ks (nakrájené)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci na oleji opečeme kousky masa dozlatova. Poté z hrnce vyjmeme a nahradíme cibulí a česnekem, které restujeme za stálého míchání asi 10 minut.

Krok 2: Maso vložíme zpět do hrnce a připojíme rajčata a koření. Přilijeme 250 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.

Krok 3: Do hrnce vložíme švestky a mandle, podle potřeby podlijeme a dusíme za občasného míchání dalších ca. 40 minut.

Krok 4: Krůtí směs promícháme, dochutíme a podáváme horkou, vhodnou přílohou je rýže.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Štěpán / 2.svátek vánoční, zítra Žaneta