www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečená rajčata s bylinkovým máslem

Lehká letní večeře - zapečená rajčátka posypaná koriandrem podávaná s bylinkovým máslem


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 168 / 1 porce
Kalorie: 108 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata cherry: 500 g
Máslo: 50 g (rozehřáté)
Koriandr: 3 polévkové lžíce (čerstvý, nasekaný)
Česnek : 1 ks (1 stroužek drcený)
Citrónová šťáva: 0.5 polévkové lžíce
Sůl

Potřebujete náčiní:
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Rajčata naskládáme do žáruvzdorné mísy a pečeme asi půl hodiny v troubě až změknou a opečou se lehce dohněda.

Krok 2: Do másla v misce zašleháme 2 lžíce nasekaného koriandru, citron, česnek a podle chuti sůl.

Krok 3: Rajčátka servírujeme teplá, posypaná čerstvým koriandrem a ozdobená hrudkami koriandrového másla.Vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :