www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Masová směs zapečená v bramborovém pyré

Mleté hovězí maso se zeleninou a přísadami zapečené s vrstvou bramborového pyré a pikantního sýra


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 533 / 1 porce
Kalorie: 96 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí mleté maso: 750 g (mleté)
Brambory syrové : 750 g (nakrájené na kousky)
Vývar hovězí: 300 ml
Sýr čedar: 130 g (strouhaný)
Celer řapíkatý: 1 ks (nasekaný nadrobno)
Mrkev : 1 ks (nakrájená nadrobno)
Cibule : 1 ks (jemně nasekaná)
Mléko: 3 polévkové lžíce (horké)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Worcesterská omáčka: 2 polévkové lžíce
Máslo: 30 g
Mouka hladká: 2 kávové lžičky
Protlak rajčatový: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký kastrol
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Ve větším kastrolu na oleji zprudka asi 3 minuty opékáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Pak přidáme maso, promícháme a vše opékáme dalších asi 5 minut.

Krok 2: Přisypeme mouku, promícháme. Přidáme vývar, rajčatový protlak, pepř, worcesterskou omáčku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 50 minut.

Krok 3: Příprava bramborového pyré: Oloupané nakrájené brambory uvaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a rozmícháme na jemnou kaši. Nakonec vmícháme nastrouhaný čedar.

Krok 4: Na dno žáruvzdorné mísy poklademe masovou směs a pokryjeme ji vrstvou bramborové kaše. Vložíme do trouby a pečeme ca.30 minut dokud povrch nebude zlatohnědý a náplń dobře propečená.

Krok 5: Jednotlivé porce servírujeme teplé nejlépe se zeleninovou oblohou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :