www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Pečená sekaná z mletého masa

Mleté hovězí maso smíchané ze zeleninou pečené s plátky slaniny


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 587 / 1 porce
Kalorie: 147 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí mleté maso: 750 g
Rajčata konzervovaná: 400 g (krájená)
Slanina: 100 g (nakrájená, prorostlá)
Strouhanka: 100 g
Mrkev : 1 ks (nastrouhaná nahrubo)
Vejce: 1 ks (rozšlehané)
Cibule : 1 ks (nasekaná)
Petrželka: 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Worcesterská omáčka: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pekáč
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Promícháme mleté maso, strouhanku, rajčata, cibuli, mrkev,česnek, petrželku, vejce, worcesterskou omáčku,sůl, pepř.

Krok 2: Ze směsi vytvarujeme váleček sekané a vložíme do pekáče. Navrch poklademe plátky slaniny.

Krok 3: Sekanou pečeme asi hodinu při mírnější teplotě v předehřáté troubě, občas potíráme vypečenou šťávou z masa. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, aby se vytvořila kůrka.

Krok 4: Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou, nejlépe s bramborovou kaší.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :