www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Dušené fazolky

Dušené fazolky s fenyklem jako vhodná příloha k masu či jako samostatný zeleninový pokrm


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 656 / 1 porce
Kalorie: 165 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Fazole: 250 g (zelené)
Fenykl : 300 g
Mozzarella: 125 g (nakrájená na kousky)
Rajčata cherry: 10 ks
Vývar zeleninový: 100 ml
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Ocet balsamikový: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká

Postup přípravy:
Krok 1: Očištěné a omyté zelené fazolky povaříme asi 20 minut v kastrolu v osolené vodě.Poté scedíme.

Krok 2: Omyjeme a rozpůlíme fenykl a i s natí ho nakrájíme na asi 0.5 cm silné příčné plátky.

Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a plátky fenyklu na něm dozlatova osmažíme.

Krok 4: Do pánve přidáme okapané uvařené fazolky, přilijeme vývar a vše asi 5 minut zvolna povaříme.

Krok 5: Směs osolíme, opepříme a dochutíme octem.Na závěr vmícháme kousky mozzarelly.

Krok 6: Hotový pokrm servírujeme na talíře a obložíme rajčaty.Konzumujeme buď s plátky bílé veky či podáváme jako přílohu k masu.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :