www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Dušené fazolkyDušené fazolky s fenyklem jako vhodná příloha k masu či jako samostatný zeleninový pokrmČas přípravy: 30 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 656 / 1 porce Kalorie: 165 / 100 g Potřebujete potraviny: Fazole: 250 g (zelené) Fenykl : 300 g Mozzarella: 125 g (nakrájená na kousky) Rajčata cherry: 10 ks Vývar zeleninový: 100 ml Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Ocet balsamikový: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev hluboká Postup přípravy: Krok 1: Očištěné a omyté zelené fazolky povaříme asi 20 minut v kastrolu v osolené vodě.Poté scedíme. Krok 2: Omyjeme a rozpůlíme fenykl a i s natí ho nakrájíme na asi 0.5 cm silné příčné plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a plátky fenyklu na něm dozlatova osmažíme. Krok 4: Do pánve přidáme okapané uvařené fazolky, přilijeme vývar a vše asi 5 minut zvolna povaříme. Krok 5: Směs osolíme, opepříme a dochutíme octem.Na závěr vmícháme kousky mozzarelly. Krok 6: Hotový pokrm servírujeme na talíře a obložíme rajčaty.Konzumujeme buď s plátky bílé veky či podáváme jako přílohu k masu. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |