www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Slavnostní pudinková mísaDezert z piškotů vrstvených s broskvemi, likérem, pudinkem a šlehačkou, zdobený nasekanými mandlemiČas přípravy: 40 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 701 / 1 porce Kalorie: 242 / 100 g Potřebujete potraviny: Piškoty cukrářské velké: 12 ks Broskve: 400 g (kompotové, půlené) Mléko: 300 ml Šlehačka: 300 ml Sherry: 75 ml Džem: 4 polévkové lžíce (z černého rybízu) Sušenky máslové: 60 g Vaječný žloutek: 3 ks Mandle: 30 g (nasekané, opražené) Kukuřičná krupice: 1 polévková lžíce Potřebujete náčiní: Kastrol Mísa velká Fólie potravinová Postup přípravy: Krok 1: Scedíme broskve a nakrájíme na menší kousky. Šťávu uschováme. Krok 2: Velké cukrářské piškoty slepíme po dvou džemem. Krok 3: Piškoty naskládáme na dno velké hluboké mísy a pokryjeme je broskvemi a sušenkami. Pocákáme sherry a šťávou z kompotu. Krok 4: Příprava pudinku: v míse smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou krupičku. V kastrole ohřejeme mléko a směs do něj vmícháme. Zvolna vaříme a mícháme, až pudink zhoustne. Poté odstavíme a necháme zchladit. Krok 5: Pudink nalijeme do mísy s piškoty, sušenkami a ovocem a mísu zakrytou fólií vložíme do chladu. Krok 6: Před podáváním ušleháme šlehačku, kterou pudink potřeme v silné vrstvě.Navrch posypeme nasekanými opraženými mandlemi. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |