Těstoviny s masovými knedlíčkyTěstoviny s rajskou omáčkou a masovými knedlíčky s bazalkou a parmezánemČas přípravy: 35 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 807 / 1 porce Kalorie: 166 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Těstoviny: 500 g (vřeténka) Maso telecí: 500 g (mleté) Rajčata konzervovaná: 400 g (krájená, scezená) Strouhanka: 150 g Sýr parmezán: 150 g (strouhaný) Voda: 90 ml Vejce: 1 ks (rozšlehané) Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Bazalka: 2 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná) Cibule: 1 ks (malá, nakrájená) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Mísa Pánev hluboká Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava masových knedlíčků: Mleté telecí vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, parmezán, petržel, sůl a pepř. Postupně přiléváme 90 ml vody a pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme knedlíčky. Krok 2: Příprava rajské omáčky: Na rozehřátém oleji v pánvi smažíme cibuli ca. 4 min do změknutí. Přimícháme rajčata a část šťávy, podusíme asi 3 min. Přidáme bazalku, osolíme a opepříme. Krok 3: Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opékáme masové knedlíčky do zhnědnutí. Krok 4: Knedlíčky vložíme do rajské omáčky a vaříme ca. 6 min. Krok 5: Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme je a rozdělíme na talíře. Krok 6: Těstoviny přelijeme rajskou omáčkou s knedlíčky, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme. |