Tagliatelle se smetanovou omáčkouTagliatelle se smetanovou omáčkou, slaninkou a parmezánemČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 358 / 1 porce Kalorie: 202 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Nudle široké: 400 g (zelené, široké) Sůl Slanina anglická: 100 g (nakrájená na kostičky) Olej olivový: 1 polévková lžíce Smetana sladká: 150 ml Sýr parmezán: 75 g (nastrouhaný) Pepř Majoránka Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pánev Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Do hrnce s dostatečným množstvím vroucí vody přidáme lžíci oleje, vložíme nudle (tagliatelle) a povaříme ca. 8 min. Poté zcedíme a uchováme v teple. Krok 2: Kostičky slaniny rozškvaříme na pánvi. Krok 3: V kastrolku připravíme omáčku - prohřejeme smetanu a vmícháme do ní parmezán. Když se sýr rozpustí, přidáme slaninu. Krok 4: Omáčku osolíme a opepříme. Krok 5: Tagliatelle servírujeme na talíře, přelijeme porcí omáčky a posypeme majoránkou. |