Smetanová rajčatová polévka s bazalkounetradiční rajčatová polévka s česnekem, pestem, bazalkou a smetanouČas přípravy: 30 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 693 / 1 porce Kalorie: 239 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar: 1 l (drůbeží nebo zeleninový) Rajčata: 800 g (konzervovaná) Pesto: 4 polévkové lžíce (bazalkové) Máslo: 30 g Mouka hladká: 1 polévková lžíce Smetana: 1 polévková lžíce (na 1 porci) Bobkový list: 3 ks Cibule: 2 ks (nakrájené) Česnek: 1 (stroužek utřený) Sůl Bazalka čerstvá (lístky na ozdobení) Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Utřený stoužek česneku a pokrájenou cibuli zpěníme na másle ve velkém hrnci. Krok 2: Přisypeme mouku a za stálého míchání pražíme asi 1 minutu. Krok 3: Přilijeme připravený horký vývar, přidáme konzervovaná rajčata, vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Krok 4: Přidáme pepř a bobkový list. Krok 5: Na mírném ohni za občasného míchání vaříme 20 minut. Krok 6: Vyjmeme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme. Krok 7: Polévku dochutíme pestem a osolíme. Krok 8: Do každé porce polévky přidáme lžíci smetany a na ozdobu několik lístků bazalky. Poznámka: K přípravě můžeme použít i syrová rajčata či rajčatový protlak. |