Rajský salát na řecký způsobRajčata, okurka,sýr feta a olivy - ochuceno olivovým olejem, citronovou šťávou a oreganemČas přípravy: 10 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 942 / 1 porce Kalorie: 157 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata: 4 ks (velká) Okurka: 1 ks (nastrouhaná na plátky) Sýr feta: 250 g (nakrájený na kostičky) Olivy černé: 24 ks Olej olivový: 125 ml Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce Oregano: 2 polévkové lžíce (nasekané, čerstvé) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Rajčata rozkrájíme na výseče a vložíme do salátové mísy. Krok 2: Přidáme okurku, sýr feta, olivy. Krok 3: Salát přelijeme olejem, citronovou šťávou, podle chuti okořeníme, ale příliš nesolíme, protože feta je slaný sýr. Krok 4: Salát jemně promícháme, posypeme oreganem a ihned podáváme. |