Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkouPečená jablka s náplní ze šlehaných bílků, mandlí, skořice, rozinek a calvadosu podávaná s omáčkou ze smetany a vanilkového cukruČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 290 / 1 porce Kalorie: 99 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Jablka: 8 ks (zbavená jadřinců) Smetana zakysaná: 200 g Džus jablečný: 100 ml Mléko: 100 ml Mandle: 50 g (nastrouhané nahrubo) Rozinky: 2 polévkové lžíce Calvados: 2 polévkové lžíce Vaječný bílek: 1 ks (ušlehaný sníh) Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Cukr: 1 polévková lžíce Máslo: 1 polévková lžíce Skořice: 0.5 kávové lžičky Cukr vanilkový: 2 ks (2 sáčky) Potřebujete náčiní: Trouba Pánev Mísa žáruvzdorná zapékací velká Šlehač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: V misce smícháme rozinky, jablečnou šťávu a calvados a necháme uležet. Krok 2: Na pánvi nasucho opražíme nahrubo nastrouhané mandle. Krok 3: Ušleháme bílek a vmícháme do něj mandle, okapané rozinky a skořici. Krok 4: Vnitřek jablek zbavený jadřince pokapeme citronovou šťávou. Jablka naskládáme do žáruvzdorné mísy a vnitřek jablek naplníme připravenou směsí z ušlehaných bílků, mandlí a rozinek. Krok 5: Na jablka poklademe kousky másla a vložíme je do předehřáté trouby na 20 minut zapéct. Krok 6: Příprava omáčky: v misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a vanilkový cukr. Krok 7: Vlažná jablka servírujeme na dezertní talířky spolu s porcí vanilkové omáčky. |