Všechny recepty : Zeleninové pokrmy : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Papriky plněné rýží a šunkou

Papriky plněné šunkovou rýží a mozzarellou v rajčatové omáčce se smetanou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1237 / 1 porce
Kalorie: 310 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Papriky plněné rýží a šunkou: Papriky plněné šunkovou rýží a  mozzarellou  v rajčatové omáčce se smetanou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Papriky plněné rýží a šunkou

Potřebujete potraviny:
Rýže bílá: 100 g
Paprika žlutá: 8 ks
Šunka vařená: 250 g (nakrájená nadrobno)
Mozzarella: 125 g (nakrájená nadrobno)
Vývar zeleninový: 250 ml
Smetana: 100 ml
Petrželka: 8 polévkových lžíc (nasekaná)
Protlak rajčatový: 4 polévkové lžíce
Máslo: 2 polévkové lžíce
Cibule: 1 ks (velká, nakrájená nadrobno)
Vejce: 1 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Kastrol
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: V kastrolu ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka rýži podle návodu.

Krok 2: Papriky omyjeme, odkrojíme "klobouček" kolem stopky a dáme stranou.Papriky uvnitř očistíme a zbavíme semen.

Krok 3: Na pánvi na části másla osmažíme cibuli a spolu s mozzarellou, šunkou a petrželkou ji vmícháme do rýže.Přidáme vejce, sůl a pepř a směs dobře promísíme.

Krok 4: Papriky naplníme rýžovou nádivkou a vložíme je na zbytek másla do hrnce, krátce je při tom osmahneme.Přidáme vývar a papriky zakryjeme odkrojenými vršky.

Krok 5: Hrnec přiklopíme a papriky asi 40 minut zvolna podusíme. Před koncem varu vmícháme rajčatový protlak a smetanu a omáčku dochutíme solí a pepřem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt