Papriky plněné rýží a šunkouPapriky plněné šunkovou rýží a mozzarellou v rajčatové omáčce se smetanouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1237 / 1 porce Kalorie: 310 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rýže bílá: 100 g Paprika žlutá: 8 ks Šunka vařená: 250 g (nakrájená nadrobno) Mozzarella: 125 g (nakrájená nadrobno) Vývar zeleninový: 250 ml Smetana: 100 ml Petrželka: 8 polévkových lžíc (nasekaná) Protlak rajčatový: 4 polévkové lžíce Máslo: 2 polévkové lžíce Cibule: 1 ks (velká, nakrájená nadrobno) Vejce: 1 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Kastrol Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: V kastrolu ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka rýži podle návodu. Krok 2: Papriky omyjeme, odkrojíme "klobouček" kolem stopky a dáme stranou.Papriky uvnitř očistíme a zbavíme semen. Krok 3: Na pánvi na části másla osmažíme cibuli a spolu s mozzarellou, šunkou a petrželkou ji vmícháme do rýže.Přidáme vejce, sůl a pepř a směs dobře promísíme. Krok 4: Papriky naplníme rýžovou nádivkou a vložíme je na zbytek másla do hrnce, krátce je při tom osmahneme.Přidáme vývar a papriky zakryjeme odkrojenými vršky. Krok 5: Hrnec přiklopíme a papriky asi 40 minut zvolna podusíme. Před koncem varu vmícháme rajčatový protlak a smetanu a omáčku dochutíme solí a pepřem. |