Milánské nudleTradiční italský pokrm - těstoviny fettuccine se zeleninou, smetanou a parmezánemČas přípravy: 35 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 730 / 1 porce Kalorie: 176 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Nudle fettuccine: 500 g Cuketa: 1 ks (nakrájená) Rajčata: 200 g (sterilovaná, nakrájena na kostky, zbavena šťávy) Brokolice: 125 g (růžičky) Chřest: 125 g (bez dřevnaté části, nakrájený na kousky) Smetana ke šlehání: 125 ml Hrášek zelený: 90 g (rozmrazený) Sýr parmezán: 90 g (nastrouhaný) Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (jemně nasekaná) Rajčatová šťáva: 3 polévkové lžíce Olej olivový: 3 polévkové lžíce Paprika žlutá: 0.5 ks (očištěná, nakrájená na kostky) Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky) Paprika červená: 0.5 ks (očištěná, nakrájená na kostky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Velký kastrol Cedník |
Postup přípravy: Krok 1: Do kastrolu vložíme cuketu, brokolici, chřest a vaříme doměkka v osolené vodě ca. 3 min, následně scedíme. Krok 2: Na rozehřátý olej v pánvi vložíme česnek, papriky a zlehka smažíme po dobu ca. 4 min. Krok 3: Přimícháme hrášek, rajčata a rajčatovou šťávu a asi na 5 min podusíme. Krok 4: Přidáme cuketu, brokolici, chřest, smetanu, vše okořeníme a asi 2 min mícháme. Krok 5: Fettuccine vaříme v osolené vodě ca. 10 min, scedíme a promícháme se zeleninovou směsí. Krok 6: Ozdobíme bazalkou, parmezánem a ihned podáváme. |