Všechny recepty : Masové pokrmy : Francouzská kuchyně : Jednoduchý :

Marinovaná vepřová pečeně

Pečené vepové maso předem marinované ve šťávě z ananasu s bylinkami a sójovou omáčkou


Čas přípravy: 150 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 486 / 1 porce
Kalorie: 139 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Marinovaná vepřová pečeně: Pečené vepové maso předem marinované ve šťávě z ananasu s bylinkami a sójovou omáčkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Marinovaná vepřová pečeně

Potřebujete potraviny:
Vepřová pečeně: 1.5 kg (vykostěná)
Ananas: 300 g (grilovaná kolečka)
Ananasová šťáva: 250 ml
Javorový sirup: 2 polévkové lžíce
Sójová omáčka: 2 polévkové lžíce
Tymián: 2 polévkové lžíce (čerstvý, nasekaný)
Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené)
Koriandr: 1 kávová lžička (mletý)

Potřebujete náčiní:
Mísa
Pekáč
Trouba
Gril
Alobalová fólie

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády: v misce smícháme ananasovou šťávu, javorový sirup, sójovou omáčku, česnek, tymián a koriandr.

Krok 2: Maso zbavené kůže vložíme do marinády, přikryjeme a marinujeme min. 8 hodin v chladu.

Krok 3: Maso vyjmeme, osolíme a položíme na pekáč sádlem nahoru.Překryjeme alobalem a pečeme ca. 60 min.

Krok 4: Sejmeme fólii a maso polijeme marinádou a pečeme dalších asi 30 minut až povrch masa ztmavne, ale maso ještě není vysušené.

Krok 5: Upečené maso necháme chvíli chladnout, poté nakrájíme na plátky. Šťávu z pečení přecedíme a prohřejeme.

Krok 6: Plátky masa polité šťávou servírujeme na talíř spolu s grilovanými kolečky ananasu.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Štěpán / 2.svátek vánoční, zítra Žaneta