Všechny recepty : Rybí pokrmy : Ruská kuchyně : Jednoduchý :

Losos se smetanovou omáčkou

Zapékaný losos v řeřichosmetanové omáčce


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 565 / 1 porce
Kalorie: 185 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Losos se smetanovou omáčkou: Zapékaný losos v řeřichosmetanové omáčce


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Losos se smetanovou omáčkou

Potřebujete potraviny:
Losos: 750 g
Smetana ke šlehání: 300 ml
Máslo: 90 g
Řeřicha: 60 g (lístky do omáčky a snítky na ozdobení)
Citróny: 1 ks (šťáva a kolečka na ozdobení)
Vaječný žloutek: 1 ks
Mouka hladká: 1 kávová lžička
Sůl

Potřebujete náčiní:
Alobalová fólie
Pekáč
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Lososa rozdělíme na 4 větší porce, každou porci osolíme.

Krok 2: Pekáč vymažeme máslem a vložíme do něj v jedné vrstvě připravené porce.Přikryjeme alobalovou fólií a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

Krok 3: Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme máslo, mouku, smetanu,řeřichu,žloutek, citronovou štávu a podle chuti sůl.Přelijeme do kastrolku a omáčku ještě do zhoustnutí za stálého míchání povaříme.

Krok 4: Porce upečeného lososa servírujeme na talíř přelité omáčkou, ozdobíme snítkou řeřichy a kolečkem citrónu.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt