Všechny recepty : Pokrmy z kynutého těsta : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Lívanečky

Měkké lehké lívanečky opékané dozlatova podávané s rozšlehaným tvarohem a ovocem


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 20 lívanců
Kalorie: 127 / 1 porce
Kalorie: 180 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Lívanečky: Měkké lehké lívanečky opékané dozlatova podávané s rozšlehaným tvarohem a ovocem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Lívanečky

Potřebujete potraviny:
Mouka polohruba: 375 g
Voda: 300 ml (vlažná)
Jahody: 20 ks (můžeme nahradit jiným ovocem, i kompotovaným)
Mléko: 250 ml (vlažné)
Tvaroh měkký: 250 g
Cukr: 3 kávové lžičky
Droždí: 1 kávová lžička (sušené)
Sůl: 0.5 kávové lžičky
Olej slunečnicový (na vymazání)

Potřebujete náčiní:
Lívanečník
Velký hrnec
Naběračka
Špachtle

Postup přípravy:
Krok 1: Mouku, sůl, 1 kávovou lžičku cukru, droždí, mléko a vodu vypracujeme v hrnci na hladké hustší lité těsto.

Krok 2: Hrnec přikryjeme a těsto necháme asi hodinu v teple kynout. Až nakyne a vytvoří se bublinky, těsto promícháme.

Krok 3: Rozehřejeme lívanečník vymazaný tukem a naběračkou do něj lijeme přiměřené množství těsta, které opékáme z obou stran dozlatova.Při obracení použijeme špachtli, lívance by se neměly lepit.

Krok 4: Hotové lívance přeneseme na talíř a před každou várkou lívanečník znovu vymažeme tukem.

Krok 5: V misce rozšleháme tvaroh a 2 kávové lžičky cukru. Každý lívanec ozdobíme lžičkou šlehaného tvarohu a jahodou, případně jiným ovocem, které zbavené přebytku šťávy může být i kompotované.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt