Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Kuře se smetanovou omáčkou s limetkou a estragonem

Pečená kuřecí prsíčka s limetkovou šťávou a máslem, sypaná estragonem, podávaná se smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1748 / 1 porce
Kalorie: 503 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Kuře se smetanovou omáčkou s limetkou a estragonem: Pečená kuřecí prsíčka s limetkovou šťávou a máslem, sypaná estragonem, podávaná se smetanovou omáčkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Kuře se smetanovou omáčkou s limetkou a estragonem

Potřebujete potraviny:
Máslo: 600 g
Kuřecí prsa: 4 ks (vykostěná, bez kůže)
Smetana: 150 ml
Limetky: 2 ks (šťáva; z 1 ks nastrouhaná kůra a řezy na ozdobu)
Voda: 1 polévková lžíce
Estragon (čerstvý)

Potřebujete náčiní:
Pekáč
Mísa
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: V misce rozmícháme změklé máslo s nastrouhanou kůrou z 1 limetky.

Krok 2: Do každé porce kuřecích prsíček uděláme nožem několik zářezů a potřeme je vrstvou limetkového másla.

Krok 3: Prsíčka přemístíme na pekáč,přelijeme limetkovou šťávou,posypeme estragonem, jemně opepříme a osolíme.

Krok 4: V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut tak, aby se dobře propekla, poté vyjmeme do misky a udržujeme v teple.

Krok 5: Pekáč postavíme na sporák,ke šťávě z pečení přilijeme vodu a mícháme asi 2 minuty, pak přimícháme smetanu a už jen prohřejeme.

Krok 6: Porce kuřecího masa servírujeme na talíř, podlijeme omáčkou, ozdobíme řezy z limetky a čerstvým estragonem.Vhodnou přílohou je vařený brambor.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt