Všechny recepty : Studené dezerty : Evropská kuchyně : Náročnější :

Křupavý čokoládový dezert s müsli

Pro slavnostní příležitost: dezert bez pečení s křupavým základem z müsli, s tvarohovým krémem se smetanou,želatinou a čokoládou, ozdobený šlehačkou


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 8 porcí
Kalorie: 497 / 1 porce
Kalorie: 325 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Křupavý čokoládový dezert s müsli: Pro slavnostní příležitost: dezert bez pečení s křupavým základem z müsli, s tvarohovým krémem se smetanou,želatinou a čokoládou, ozdobený šlehačkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Křupavý čokoládový dezert s müsli

Potřebujete potraviny:
Šlehačka: 300 ml (ušlehaná)
Tvaroh měkký: 250 g (tučný)
Smetana zakysaná: 150 ml
Čokoláda na vaření: 125 g (rozlámaná)
Müsli: 125 g
Cukr: 90 g
Máslo: 90 g (rozehřáté)
Vaječný bílek: 2 ks
Voda: 3 polévkové lžíce
Vaječný žloutek: 2 ks
Želatina v prášku: 2 polévkové lžíce
Čokoládové hobliny: 30 g

Potřebujete náčiní:
Šlehač elektrický
Dortová forma kulatá (rozevírací)
Kastrol
Pánev
Miska žáruvzdorná malá

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava dna: smícháme müsli, máslo a 30 gr cukru a směsí rovnoměrně pokryjeme dno dortové formy. Dáme vychladit do lednice.

Krok 2: Do pánve nalijeme horkou vodu, do které postavíme žáruvzdornou misku s čokoládou. Za stálého míchání zahříváme, aby se čokoláda rozpustila.

Krok 3: Do žáruvzdorné misky nalijeme 3 lžíce studené vody a vsypeme do ní práškovou želatinu. Necháme chvíli odstát, aby želatina nabobtnala.

Krok 4: Misku s želatinou postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.

Krok 5: Ve větší míse ušleháme tvaroh,přidáme žloutky, 60 gr cukru, zakysanou smetanu, změklou čokoládu, čokoládové vločky a želatinu. Vše promícháme.

Krok 6: Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh, který zlehka vpracujeme do čokoládového krému. Krém nalijeme do dortové formy na dno tvořené müsli a necháme vychladit do ztuhnutí.

Krok 7: Koláč opatrně přemístíme na mísu, ozdobíme čepičkami šlehačky a čokoládovými hoblinkami.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt