Křupavý čokoládový dezert s müsliPro slavnostní příležitost: dezert bez pečení s křupavým základem z müsli, s tvarohovým krémem se smetanou,želatinou a čokoládou, ozdobený šlehačkouČas přípravy: 60 min Počet porcí: 8 porcí Kalorie: 497 / 1 porce Kalorie: 325 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Šlehačka: 300 ml (ušlehaná) Tvaroh měkký: 250 g (tučný) Smetana zakysaná: 150 ml Čokoláda na vaření: 125 g (rozlámaná) Müsli: 125 g Cukr: 90 g Máslo: 90 g (rozehřáté) Vaječný bílek: 2 ks Voda: 3 polévkové lžíce Vaječný žloutek: 2 ks Želatina v prášku: 2 polévkové lžíce Čokoládové hobliny: 30 g Potřebujete náčiní: Šlehač elektrický Dortová forma kulatá (rozevírací) Kastrol Pánev Miska žáruvzdorná malá |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava dna: smícháme müsli, máslo a 30 gr cukru a směsí rovnoměrně pokryjeme dno dortové formy. Dáme vychladit do lednice. Krok 2: Do pánve nalijeme horkou vodu, do které postavíme žáruvzdornou misku s čokoládou. Za stálého míchání zahříváme, aby se čokoláda rozpustila. Krok 3: Do žáruvzdorné misky nalijeme 3 lžíce studené vody a vsypeme do ní práškovou želatinu. Necháme chvíli odstát, aby želatina nabobtnala. Krok 4: Misku s želatinou postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí. Krok 5: Ve větší míse ušleháme tvaroh,přidáme žloutky, 60 gr cukru, zakysanou smetanu, změklou čokoládu, čokoládové vločky a želatinu. Vše promícháme. Krok 6: Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh, který zlehka vpracujeme do čokoládového krému. Krém nalijeme do dortové formy na dno tvořené müsli a necháme vychladit do ztuhnutí. Krok 7: Koláč opatrně přemístíme na mísu, ozdobíme čepičkami šlehačky a čokoládovými hoblinkami. |