Jemná petrželová polévkaJemná petrželová mixovaná polévka s kari a smetanouČas přípravy: 30 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 1297 / 1 porce Kalorie: 303 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar zeleninový: 2 l (nebo drůbeží) Petržel: 750 g Smetana: 150 ml Pažitka: 3 polévkové lžíce (nasekaná) Máslo: 30 g Česnek: 1 ks (2 stroužky) Kari: 2 kávové lžičky Cibule: 1 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Pokrájíme zeleninu a utřeme česnekové stroužky. Krok 2: Zeleninu vložíme na rozehřáté máslo do většího hrnce a za stálého míchání zlehka orestujeme. Krok 3: Přidáme kari a promícháme. Krok 4: Postupně přilijeme vývar, osolíme, opepříme a necháme vařit dokud petržel nezměkne. Krok 5: Uvařenou polévku rozmixujeme a přilijeme smetanu, poté ještě lehce prohřejeme. Krok 6: Porce polévky servírujeme bohatě zdobené nasekanou pažitkou. |