Fazolové karíVelké červené fazole s rajčaty a kari , bohatě kořeněné výživné jídlo exotické chutiČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 192 / 1 porce Kalorie: 67 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Fazole konzervované: 600 g (červené, procezené) Řepa sterilovaná: 400 g Cibule: 1 ks (velká,nakrájená) Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (5 drcených stroužků) Chilli: 1 ks (čerstvé zelené papričky, očištěné, nakrájené) Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Kari: 1 kávová lžička Kurkuma: 1 kávová lžička Zázvor: 1 ks (2.5 cm očištěného nasekaného kořene) Koriandr: 0.5 kávové lžičky (mletý) Pepř kajenský: 0.25 kávové lžičky Sůl Potřebujete náčiní: Velká pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi na oleji opečeme cibuli, česnek, chilli a zázvor. Krok 2: Po chvíli přidáme kurkumu, koriandr, pepř, sůl a kari a mícháme asi 2 minuty. Krok 3: Přidáme sterilovaná rajčata s trochou šťávy a dusíme asi 3 minuty. Krok 4: Do pánve vložíme fazole a mícháme, dokud se neprohřejí, šťáva by měla zhoustnout. Krok 5: Na závěr přidáme citrónovou šťávu. Podáváme nejlépe s plátky bílé veky. |